BAZEN EN DOĞRU KARARLARIMIZ HİÇBİR MANTIKLI YANI OLMAYANLARDIR.

30 Nisan 2011 Cumartesi

PRENS PRENSESİNİ BULMUŞ

İnanmak istiyor bir yanımız demek ki. Peri masalları gerçek olsun istiyoruz.

Onun için işi gücü bıraktık İngiliz Prensi ile Prensesin evlilik törenlerini seyrediyoruz

İnanmak istiyoruz. Evliliğe en karşı olanımız ,  geleneklere , törenlere dudak bükenlerimiz bile yüzlerinde bir gülümseme , ruhlarında bir hafiflik ile seyrediyorlar töreni.

İkisi de çok sevimli, sempatik. İnsan istiyor ki gerçekten de mutlu olsunlar. 
Belki de oluyordur   

Belki gerçekten de  Prens prensesini buluyor ve sonsuza dek mutlu yaşıyorlardır.

Bir yastıkta kocasın ve çook mutlu olsunlar .

Onlar ermiş muradına bız çıkalım kerevetine.

 Prenses olası geliyor insanın.

29 Nisan 2011 Cuma

NE İSTİYORUZ

Hepimiz iyi giyinmek, güzel büyük evlerde oturmak, sağlıklı olmak iyi görünmek, gezmek, eğlenmek istiyoruz .ama tüm bunlar ruhumuzun açlığını doyurmaya yetmiyor. ruhumuzun istediği başka bir şey.O özgür olmak ve canının istediğini yapmak istiyor. Yeni deneyimler istiyor , değişiklik istiyor. Ne ilginçtir ki genellikde de yenilikden korkan , alıştığı düzeni isteyen tarafımız ağır basıyor.

Bazen neden olduğunu çok  da bilmeden birşeyi yapmak , biryere gitmek isteriz .Sonra sorumluluk, iş- güç,  parasızlık, bağlılık gibi birçok mazeret bulur ve isteklerimizi hasır altı ederiz.Bu mazerelerin tümünün nedeninin korku olduğunu biliriz ya da bilmeyiz ama genellikle mazeretler bulmak ya da başkalarını suçlamak daha kolaydır. Çünkü mazeretlerimizin gerçek nedeninin farkına varınca bu kez daha zorlu bir süreç bekler bizi ;.mazeretleri alt edebilmek, kendimizle yüzleşmek, yaralı taraflarımızı iyileştirmek. Hiç de kolay değildir bunlar.

Ayrıca  genele aykırı birşeyi yapmayı da çok istemeyiz.Başkalarının onayı önemlidir bizim için .

Başkaları ne düşünür  korkusundan  kurtulmadan ,kendimizle yüzleşmeden,isteklerimizin peşine gülen yüreklerimizle düşmeden  tatmin eden bir hayat yaşayamayız oysa ki

Bu soruyu küçük çocuklara sorarsanız hiç düşünmeden cevap verirler.
Sorumuzun , o  anki istekleri veya gelecekteki istekleri olması hiç farketmez.Yanıtı tam o anda üstelik bütün ayrıntıları ile bilirler.

Belki de isteklerimiz konusunda kafamızı karıştıran yetişkin olmamızdır.

Ne istediğimizden emin değilsek tekrar çocuk olmayı denemeliyiz belki de.

26 Nisan 2011 Salı

HERKESİN BİR YARASI VAR

Bir başkasıyla karşılaştığımızda sanıyoruz ki yaramıza gözünü dikmiş bakıyor yargılıyor, oysa o sırada o da kendi yarasını gizlemekle meşgul.
En saldırgan gibi gözükenler en yaralılar belki de. Kendi yaralarının gözükmemesi için sizinkini kaşımaya başlıyorlar ki acıdan başka bir şeyi gözünüz görmesin.

8 Nisan 2011 Cuma

BOZUK PLAK HAYATLAR

Aynen bozuk plaklar gibiyiz.Üstelik  bunun farkında bile değiliz.Bozuk plak bir yerde takılır.Hep aynı şey çalmaya başlar.Eğer müdahale edip plağın bozuk yerden iğnesini atlatmazsak sonsuza kadar aynı şeyi dinleyebiliriz. Hem kendimde hem başkalarında bunu o kadar sık yakalıyorum ki.
Herkesin bir plağı var. Plağı çalmaya başlıyoruz. Güzel güzel giderken birden takılıyor aynı şeyi dinlemeye başlıyoruz.Sinirlenmeye başlıyoruz .Takılan yer hakkında konuşuyoruz, artık plakların eskisi kadar kaliteli yapılmadığını söylüyoruz, başkasını suçluyoruz ,neden benim plağımı tamir etmiyor diyoruz.Eğer hiçbirşey yapmazsak, kulağımız o kadar alışıyor, o kadar kanıksıyoruz ki , bir süre sonra o takılan yer doğal gelmeye başlıyor. En kötüsü de bu galiba. Alışmak ve artık farkına bile varamamak.
Oysa yerimizden kalkıp plağın iğnesini atlatsak ya da cesaret edip yeni bir plak koysak çalsak,dinlesek herşey çok farklı  olacak.

Ben takılan yerleri buldum, yerimden, kalktım tamir etmeye çalışıyorum.
Olursa haber veririm…

4 Nisan 2011 Pazartesi

AMA BABAANNE , HERKESİN AYRI ODASI OLACAK.

Yeğenim 5 yaşında.Bayılıyor kalabalık ailelere.Babaannesi ile aralarında şöyle bir konuşma geçmiş geçenlerde:
Y: Babaanne , hepimiz aynı evde yaşasak ne güzel olur.
B:Birtanem aynı evde yaşamak zor olur .Sıkıldığımız , yorulduğumuz zamanlar olacak .O yüzden yakın ama ayrı bir ev olması lazım.
Y: Ama babaanne herkesin ayrı odası olacak.İsteyen odasına çekilip istediği kadar kalabilir .
Birbirimizin isteklerine saygı gösterdikten sonra hem aynı evde hem de özgür olabiliriz diyor çocuk.Üstelik daha mutlu oluruz diyor.
Çocuklara kulak vermeli.Bazen yaşlarından hiç umulmadık şeyler söyleyebiliyorlar.





1 Nisan 2011 Cuma

HUZURSUZ RUHLAR İÇİN

Anlamak huzurmuş
Huzur mutlulukmuş
Anlamak şefkatmiş
Şefkat izin vermekmiş
Anlamak saygı göstermekmiş herkese ve herşeye
Anlamak sevgiymiş, sevgi huzurmuş, huzur mutlulukmuş.
Mutluluk sakinmiş,
Mutlu olmak için bir şey gerekmezmiş
Mutluluk huzurmuş
Huzur içerdeymiş
Huzur anlamakmış.