BAZEN EN DOĞRU KARARLARIMIZ HİÇBİR MANTIKLI YANI OLMAYANLARDIR.

16 Aralık 2010 Perşembe

HERŞEY OLMASI GEREKTİĞİ GİBİ

Yaklaşık 6-7 sene önce idi. Bir Reiki kursuna katılmıştım.Kursun başlangıcında derinden gevşememiz gerekiyordu.Gözlerimi kapatıp derin soluklar almaya başlamıştım ki bir cümle sanki beynimde yankılanmaya başladı.’’ Herşey olması gerektiği gibi ‘’  Kendime inanamadım bir süre.
Sonra hocayla konuştuğumuzda ‘ Bu cümle sana yol gösterici .Pişmanlık duyduğun, içini kemiren  herne varsa ondan kurtulman gerek. ‘ demişti.
Zihnimde bozuk plaklar gibi sürekli tekrar eden o kadar çok şey var ki. 

'' Keşke öyle deseydim, başka türlü yapsaydım,yapmasaydım,gitseydim,dönseydim,evet deseydim,hayır deseydim,karşı koysaydım, alsaydım, almasaydım, o öyle demeseydi,  farklı olsaydı keşke, keşke, keşke ...


Ama olmadı.

’ Herşey olması gerektiği gibi ‘ Bu kadar basit . Basit ama kabullenmesi  kolay değil.Zihnimizi susturmak, olan neyse kabul etmek , kendini ve başkalarını affedip yoluna istediğin şekilde  devam etmek.Öyle olması gerekiyordu ki  öyle oldu demek.Bunlar yaşanmasaydı ben bugünkü ben olamazdım ki demek.
Hata yapmadan doğruyu bulamıyoruz, başarısızlığı tatmadan başarılı olamıyoruz, önümüze engeller çıkmadan onları aşmayı bilmiyoruz,''yanlış'' ı yaşamadan hayatı öğrenemiyoruz.

Herşey olması gerektiği gibi belki ama birtürlü kabullenemiyoruz.

3 yorum:

  1. Oncelikle hayırlı olsun...:)

    Ne kadar içten ifade etmissin.. Çok hoş olmuş.. Gerçekten de bu kadar basit aslında dimi..Ama her zaman böyle düşünemiyo insan..

    Yeni yazılarını bekliyorum...
    Saintjean

    YanıtlaSil
  2. berna cım, yazı işi başka bir kan başka bir ruh hali gerektirir ki, bu başka hal sana gelmeye başlamış. "mış... gibi yaşamaktan, yaşamaya geçen insanların seçimi olduğunu düşünürüm ben yazıya kalem almanın.
    bu geçiş tamamlandığında kalem de akmaya başlıyor. sakın elini soğutma ve öncelikle kendini eleştirmeden yazmaya bak. özeleştiri ve mükemmeliyetçilik kalemin önüne geçtiği için birşeyler tıkanıyor.
    basitten uzaklaşmamaya bak. içten gelen pekçok şey dogru ifade edilirse bir bakmışsın sen neler yazıyorsun.sevgiyle kal canım.

    YanıtlaSil
  3. kuzen senelerdır içinde sakladıgın baska bır sey daha varmıs..
    paralarla oynamak yerıne kelımelerle oynayıp zıhınlerımızı süslesen hatta bır kıtap deneyımın olsa mortgage için caba sarf etmene gerek kalmazdı bu sene :)

    YanıtlaSil