BAZEN EN DOĞRU KARARLARIMIZ HİÇBİR MANTIKLI YANI OLMAYANLARDIR.

23 Aralık 2010 Perşembe

ÖZGÜRÜM , PEKİ ŞİMDİ N’OLUCAK

Değişmekten korkuyoruz.Ödümüz patlıyor.Olduğumuz yerde sıkıntıdan patlasak da artık sevmiyor  olsak da  fark etmiyor..Bir yerde okumuştum.Yıllarca hapiste kalan bir adam;  aniden af çıkıyor ve serbest kalıyor. Sonra ne oluyor biliyormusunuz adam çıkmak istemiyor.  Soruyorlar neden çıkmak istemiyorsun diye. Dışarıda ne yapacağımı bilmiyorum. Hem hiç değilse burada karnım doyuyor ve başımın üzerinde bir çatı var diyor.
Benimki de o hesap. Yıllarca ,artık farklı bir şey yapmak istiyorum dedim, sıkıldım,bunaldım yeter dedim  ama ne yapacağımı bilemediğim için de bir türlü adım atmaya cesaret edemedim.
Sonunda oldu işte.  Artık özgürüm. Peki şimdi nolucak..Özgürlüğün de böyle bir sıkıntısı var. Seçim yapmak gerekiyor.
Annem ,artık şikayet etmeyeceğin bir iş yap dedi.Daha fazla şikayet dinlemek istemiyorum. Ben de oturdum düşündüm. Ne yapmaktan hoşlanıyorum diye. Sonunda kararımı verdim.Şunları yapmak istiyorum
Psikoloji okumak, kitapçı dükkanı açmak,  felsefe masterı yapmak, 3 çocuk doğurmak , hergün yoga yapmak, hep ince,güzel ve bakımlı olmak,en fazla 28 inde göstermek,  6 odalı bir ev almak,dünyayı gezmek, kitap yazmak, üniversitede ders vermek, resim yapmak,tiyatro yapmak, spiker olmak.Hepsini hepsini istiyorum. Hem de şimdi. 
Bunların hepsini nasıl gerçekleştiririm meçhul.
Bir arkadaşım tümünü değil bir kısmını duyunca ‘’ Kendini 20 yaşında sanıyorsun herhalde ‘’ dedi.Bir arkadaşım da 40 yaş bunalımı yaşıyorsun dedi. Vaktinin azaldığını düşünüp şimdiye kadar yapamadığın , ertelediğin ne varsa yapmak istiyorsun.
Betül Mardin’in son röportajında söylediği  bir cümle geldi aklıma .’’ Ah biraz daha genç olsaydım. Mesela 70  ‘’

1 yorum:

  1. Ama Adrenalin salgılamayı dolayısıyla dozunda stres almayı ihmal etme...
    Fatih

    YanıtlaSil