BAZEN EN DOĞRU KARARLARIMIZ HİÇBİR MANTIKLI YANI OLMAYANLARDIR.

29 Nisan 2011 Cuma

NE İSTİYORUZ

Hepimiz iyi giyinmek, güzel büyük evlerde oturmak, sağlıklı olmak iyi görünmek, gezmek, eğlenmek istiyoruz .ama tüm bunlar ruhumuzun açlığını doyurmaya yetmiyor. ruhumuzun istediği başka bir şey.O özgür olmak ve canının istediğini yapmak istiyor. Yeni deneyimler istiyor , değişiklik istiyor. Ne ilginçtir ki genellikde de yenilikden korkan , alıştığı düzeni isteyen tarafımız ağır basıyor.

Bazen neden olduğunu çok  da bilmeden birşeyi yapmak , biryere gitmek isteriz .Sonra sorumluluk, iş- güç,  parasızlık, bağlılık gibi birçok mazeret bulur ve isteklerimizi hasır altı ederiz.Bu mazerelerin tümünün nedeninin korku olduğunu biliriz ya da bilmeyiz ama genellikle mazeretler bulmak ya da başkalarını suçlamak daha kolaydır. Çünkü mazeretlerimizin gerçek nedeninin farkına varınca bu kez daha zorlu bir süreç bekler bizi ;.mazeretleri alt edebilmek, kendimizle yüzleşmek, yaralı taraflarımızı iyileştirmek. Hiç de kolay değildir bunlar.

Ayrıca  genele aykırı birşeyi yapmayı da çok istemeyiz.Başkalarının onayı önemlidir bizim için .

Başkaları ne düşünür  korkusundan  kurtulmadan ,kendimizle yüzleşmeden,isteklerimizin peşine gülen yüreklerimizle düşmeden  tatmin eden bir hayat yaşayamayız oysa ki

Bu soruyu küçük çocuklara sorarsanız hiç düşünmeden cevap verirler.
Sorumuzun , o  anki istekleri veya gelecekteki istekleri olması hiç farketmez.Yanıtı tam o anda üstelik bütün ayrıntıları ile bilirler.

Belki de isteklerimiz konusunda kafamızı karıştıran yetişkin olmamızdır.

Ne istediğimizden emin değilsek tekrar çocuk olmayı denemeliyiz belki de.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder