BAZEN EN DOĞRU KARARLARIMIZ HİÇBİR MANTIKLI YANI OLMAYANLARDIR.

5 Eylül 2012 Çarşamba

BİLİNÇALTI



''Bilinçaltı düşüncelerimiz bilince çıkmadıkça kader olarak karşımıza çıkar ''diyor 1875 de doğmuş ünlü İsviçreli psikiyatr Carl Gustav Jung.

1898 de doğmuş olan Yeni Düşünce Hareketi nin önde gelen düşünürlerinden Joseph Murphy de şunları anlatıyor bilinçaltı ile ilgili olarak;

''Bilinç emirleri verir, bilinçaltı uygular.Bilinçaltı yalnızca emirler alıp bunları mantıki kıyaslamayla yargılayarak yerine getirdiği için gönüllü hizmetkar adını alır.İnsanlar gereksiz sınırlamaları kabul ederler, kendileri için kurallar,yasalar koyarlar, sonra da bunların esiri olup mutsuz olurlar.

Bilinçaltı Temizliği diye bir kavram var bir de. Bilinçaltına erişmek ha deyince olmuyor.Kendimizi olumsuz bir durumun, olayın, davranışın içinde her bulduğumuzda bilinçatındaki mesajı anlayıp değiştirmek diye özetlenebilir bilinçaltı temizliği .

Bilinçaltı ile ilgili ilk düşünceler, MÖ 427 de doğmuş olan Yunan filozof Platon ' a kadar dayanıyor.

Yani bilinçaltı altında eski bir kavram, günümüzde daha da popüler olmuş bir kavram.

Yani bana öyle geliyorki tüm bunların özeti ; başımıza gelen şeyler aslında kendi kendimize yaptığımız konuşmalar ve aldığımız kararlara dayanıyor.Sonra bunlar bir şekilde hayatımızda kendini gösteriyor.O yüzden bilinçaltına inmek ve ''bilinçaltını temizlemek'' tüm dertlerimizin çözümü gibi gözüküyor.

Denemeye değer mi .Bence değer.
Alalım bakalım süpürgeyi elimize neler olacak ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder